Ekspertsvar

Kvinne 39 ar: Heisan, og haper du kan svare meg....
Er mamma til 3 barn. Normal syklus med veldig lite ubehag under egglosning og mens. Har kobberspiral. Sist syklus fikk jeg akutte smerter i underlivet som gradvis forsvant utover dagen. Regnet meg til at det kunne passe med egglosning og at det var dette jeg kjente.
I de neste 14 dagene fikk jeg skikkelig pms symtomer eller graviditetssymtomer( murring, verking i underlivet, trott litt uvel, spenn i brystene, temperament......) mensen kom som den pleier og varte en uke, noen dager lengre enn normalt( har alltid 4-5 dg mens) men det som plager meg er at symtomene er der enda. Har fatt gynek.time om en mnd og foler det er lenge a vente. Har muskelknute som ble pavist under ma utskrapning for 7 ar siden. Trener aktivt 4 dg i uka. Har aldri hatt urinveisinfeksjon. Stoffskifte ok. Det gjor ikke vondt nar jeg tisser og det klor ikke heller. Utfloden luktet litt ekstra. Tatt flere grav.tester og de er negative.jeg foler det er noe rart og galt med meg! haper du har annledning til a svare. Evn. Om du synes det er noe fastlege kan teste for gyn.undersokelsen!
Gynekolog Åsle-Marit svarer: Hei og velkommen til høstens ekspertsvar!

Ut fra det du forteller, kan jeg tenke meg at det sannsynligvis kan ha vært problemer med siste eggløsning. Det kan iblant danne seg en innkapslet blodansamling der eggløsningen er gått ut fra. Dette kan gi smerter og mensendringer.Det leges vanligvis av seg selv uten noen form for behnadling. Det er ikke farlig, bare smertefullt.
Så hvis smertene er på retur, så er dette det jeg tror på ut fra det du forteller.
Helt sikker på at det er en såkalt corpus lluteum cyste med blødning, er man bare på ultralyd, og heller ikke alltid da.
Fastlegen uten ultralyd kan utelukke infeksjon og graviditet.
Hvis smertene ikke er altfor dominerende, tror jeg det er greit å vente på time hos gynskolog. Ellers kan du kontakte fastlegen som kan ordne en tidligere avtale evt på sykehus.. God bedring.