Bernt er god på alternativ medisin

Unknown
Dato
Tirsdag 25. mai
Tid
20:00 - 21:00

Innsendte spørsmål

Emilia: Jeg er 51 år og har plutselig begynt å miste håret.var hos hudlege i dag og fikk kortisonsprøyte.er redd....har hatt mye psykisk press siden jul,fikk medisin og håret begynte å falle av.hadde det tykke håret,nå tør jeg nesten ikke å gre eller å vaske det.har du et råd....
Bernt svarer: Dessverr er alopeci - eller hårtap en vanlig reaksjon på langvarig eller veldig kraftig stress belastning.

Mit beste råd er derfor at du tar en timeout - stresser ned og tar bedre vare på deg selv i den sårbare alderen du nå er i hvor det kommer store hormonelle forandringer i kroppen din.

Det å mestre og reduser stress i den aldern du nå er i er viktig, mindfullness teknikker, yoga og meditasjon kan hjelpe deg til det.

Jeg ville også anbefale deg ekstre C-vitamin et kraftig B-vitamin tilskudd, litt ekstra sink og omega-3 tilskudd.

Akupunktur kan også hjelpe deg å redusere stress nivå - å få deg til å sove bedre.
dame: Hei!
Er det noe forskjell på fiskeoljene og hva man anbefaler til hva?
Er tran godt nok? Hva er fordelen med krillolje?
Hva skal man steke kjøttet i som er mest sunt?
Bernt svarer: Først det siste, kjøtt bør stekes på svak varme og ikke med flerumettede oljer. Du kan stek i litt naturlig smør, eller olivenolje eller rapsolj - men altså ikke på høy varme da utvikles skadelige stoffer både i kjøttet(nitrosaminer) og i oljene(som herdes).

Tran er helt ok som omega-3 kilde - menvanlig tran inneholder bare 17% omega-3, så du bør heller bruke en omega-3 tran som inneholder 30% omega-3. Flytende tran er fint, for da kjenner du at den ikke er harsk på smaken. Selv små mengder harsk olje gir besk smak - den skal da kastes. Det er veldig mye harske fiskeoljer på markede og de er mere skadelige en sunde - tar du kapsler bør du alltid tygge hull på de første du tar og kjenne at oljene er milde og gode på smak - er de beske gå og bytt prepratet - som da er harskt og helseskadelig. Desverre er svært mye av omega-3 direkte helseskadelig pga harskningen - det er altfor dårlgi kontroll på dette.

Krillolje er fosfolipider og ikke triglyserider som i de andre omega-3 produktene. Det gjør at krill oljen nok bygges lettere inn i cellemembran strukturer og kanksje er bedre særlig for hjernevev. En anne bra ting med krill olje er at den er et trinn laver i næringskjeden og derfor inneholder mindre miljgifter.
Shani Fallang: Hei!
Er en dame på 37 år. fikk hjerneslag i desember 2007. fikk lege hjem,da jeg ikke klarte å gå pga svimmelhet og synsvansker. Legen sjekket pupiller,men sjekket ikke at jeg ikke kunne se fra senter og hele venstre side.
Fikk feil diagnose av legen(Virus på balansenerven),og dette førte til at jeg ikke kom på sykehus før 2 dager senere. Følte at synet ble dårligere på disse dagene.
vet at det er viktig å komme til behandling raskt etter et hjerneslag. Det blir kanskje spekulasjoner i forhold til om dette har gjort skaden verre????? Hva mener du??? Og hvilke undersøkelser er vanlig å ta eller bør tas med mine symptomer????
Håper dette ble forståelig, og at du kan svare på mine spørsmål????


Med vennlig hilsen
Shani Fallang

Kan du sende svaret til min hjemme mail: Shanifallang@live.no
Bernt svarer: Vet ikke om disse to dagene kan ha forverret tilstande din - det er helt umulig å besvare. Men jeg tenker som deg - jo raskere man kan komme igang med behandling jo bedre.

At han ikke sjekket synsfeltet dit - er jo det som er trist. Han burde vurdert en MR el CT av hjernen Ø.hj. da vill man med en gang se slagområdet i hjernen.
mia58: Hei! Jeg er en kvinne på 51 år som ikke har fått bekreftet at jeg er i overgangsalder, men de siste 6mnd. har mensen vært litt uregelmessig, og de siste 3 ukene har jeg følt at jeg skal ha mensen, men den uteblir! Ikke ømme bryster, men samme symtomer i kropp og mage. Er det vanlig symtom?
Bernt svarer: Dette er helt vanlige symptomer i begynnende overgangsalder. Hvis du har en rolig sommerferie og hviler ut kan det godt tenkes mensen kommer regelmessig tilbake i en periode igjen. Men så kan den utebli og du får lignende symptomer som du har nå - før mense plutselig blir helt borte og du er i menopausen. Du kan gå til legen din for å ta blodprøver - for å se om du er io begynnende overgangsalder - men det er du nok. Men som sagt symptomene kan komme å gå en lengre periode fremover - jo mere du greier å slappe av, sove godt, regelmessig mosjoner - jo lenger utsetter du menopausen.