Ekspertsvar

annonym: har ikke hatt hetetokter, men blør så voldsomt .
kan kjenne at det plutselig kommer så mye at det renner nedover på innersiden av beina...kan drive på slik i en uke om gangen....blir jo veldig trett å slapp av det da...prøver å få i meg mat med mye jern..men det jeg lurte på var om det var en måte å då redusert blødningene på....kan jo ikke trimme eller lea meg noe sæelig på grunn av dette,
Lege Bernt svarer: Kom deg til legen eller gynekologen din å få gjort en grundig undersøkelse. Voldsomme blødninger bør alltid undersøkes grundig og behandles. Hvis du blør så mye at du får lav blodprosent og lavt jernlager, blir du selvfølgelig veldig trett og slapp av blodtapet alene.

Hvis du er undersøkt og det ikke er funnet noen bakenforliggende årsak til blødningene som kan behandles, kan siste alternativ være å fjerne livmoren og dermed fjerne blødningene. Før det gjøres ville jeg prøvd akupunkur. Det høres sikker merkelig ut for mange, men akupunktur kan være veldig effektivt for å stoppe blødninger fra livmor, og særlig stoppe blødningsforstyrrelser i overgangsalder. Men ikke gå til akupunktur før du har fått en grundig undersøkelse av blødnings forstyrrelsene dine.