Håvard kan hormoner og hjertet

Unknown-3
Dato
Tirsdag 8. juni
Tid
20:00 - 21:00

Innsendte spørsmål

ivar: Hei Håvard, hvordan kjenner man forskjell på "heartburn" i spiserør/magesekk og hjertetrøbbel?
Håvard svarer: Det er meget vanskelig å organlokalisere smerter i brystet, og det er bare noen cm fra spiserøret til hjertet.
Syreoverskudd i spiserøret kan gi en sterk brennende smerte, det samme hvis det er lokal blodmangel i hjertet (angina elelr hjerteinfarkt). Ved lokal ømhet når man føler med fingrene, taler for noe galt med mage eller spiserør.
Det samme hvis man har en kroppsstilling hvor det kan renne magesaft nedover spiserøret med tyngdekraften. Hvis syrenøytraliserende medisiner hjelper, taler det for at det dreier seg om et syreproblem.
Et hjerteproblem vil typisk fremkomme ved fysisk belastning, eller høy puls av andre grujnner.
Noen har begge tilstander, og det er beskrevet at det ene kan gi det andre, altså hjerteproblemer gir syreproblmer, og syreproblemer gir hjerteproblemer.
Du skjønner sikkert at det er vanskelig å gi et klart svar.
mvh Håvard
Torill: Jeg er en dame som til tider er plaget med store og vonde blåmerker. Jeg får dem over alt på kroppen bortsett fra i ansiktet, og uten at jeg har slått meg. Dette er et problem jeg har hatt helt siden jeg var liten, og jeg lurer på om det kan skyldes skjøre blodkar eller om det kan være noe mer alvorlig? Jeg vet at også min farmor var plaget av dette. Takknemlig for svar.
Håvard svarer: Hvis dette er en plage du har hatt siden barndommen, kan det vel ikke vøre pga medisinbruk.
Det kan da skyldes noe med blodårene eller noe med blodet, som f. eks antall blodplater. Du har sikert tatt vanlige blodprøver mange ganger i løpet av livet, og siden ingen har opplyst om noe alvorlig, er vel dette en helt ufarlig tilstand.

Mvh håvard
Ulla: Jeg har begynt å bli plaget med slike på hendene og i ansiktet... Hvorfor kommer de, og hva i all verden jeg kan gjøre for at de skal slutte med det? Noe kroppen mangler, kanskje???
Håvard svarer: Dette var et vanskelig spørsmål, jeg tror du må spørre en hudlege

MVH Håvard