Ekspertsvar

Trine: Hei Bernt!
Har null sexlyst igjen, har du noen gode råd, finnes det noen produkter som hjelper, eller har du andre gode råd? Det plager meg ikke, men det er jo litt stusselig da.
Tusen takk for svar!
Lege Bernt svarer: Mangel på sexlyst er et sammensatt problem, som ofte øker i overangsaldern pga nedsatt hormonproduksjon. Testosteron er det hormonet som øker sexlysten mest også hos kvinner, men østrogen mangel gir tørrere slimhinder og det påvirker selvfølgelig også lysten.

Litt testosteronkrem kan øke sexlysten også hos kvinner- gis det som krem har det minst bivirkninger Ved begynnende overgangsalder går det an å gi DHEA(dihydroepiandosteron) som er forstadium til både østrogen, progesteron og testosteron - det vil da øke produksjonen - mate opp produksjonen av alle 3 hormonene og har ofte en mild positiv effekt på sexlyst.

Andre naturstoffer som rosenrot og ginseng har også positiv effekt på sexlyst. Er det tørre slimhinder som er en del av problemet kan østrogen i små doser som vagitorier gi god effekt.

Ellers er jo stress den faktoren som kraftigst hemmer produksjonen av både østrogen, progesteron og testosteron. Veldig mange som sliter med dårlig sexlyst i overgansalder, sliter med for mye stress belastning.
Det er altså mane ting du kan gjøre som kan ha positiv effekt på sexlysten.