Ekspertsvar

Seremens: Hei!
Var i Frankrike i sommer og fant dette naturlegemiddelet/kosttilskuddet mot pms og sterke blødninger. Nå er det vondt i det jeg tisser eller har avføring, men så blir det borte. Gjør ikke vondt mellom og ikke hvis jeg hopper. Tok pillene i to dager før dette kom og har sluttet med dem nå i tre dager, men lurer på om innholdet kan ha gjort noe med livmoren min slik at den har hovnet opp eller noe? Det er akkurat som om det er noe i underlivet mellom tarmen og urinblæren.
De heter "Seremens" og er produsert av inebios.fr. Har fått oversatt innholdsstoffene, som er uter, i tillegg er det masse vitaminer og mineraler i dem, men jeg tror ikke at det er dem som påvirker meg.
Matrem: 180mg
Vitex: 96 mg
Ryllik: 80 mg
Sitronmelisse: 50 mg
Solbær, bærene: 60 mg
Mjødurt: 50 mg
Artisjokk: 50 mg
Håper dette er noe du kan svare på. Er det en "opprenskningsprosess" som skjer i livmoren min som vil gå over, eller burde jeg bare ikke ta flere av disse pillene.
Tusen takk for svar!
Lege Bernt svarer: Må være ærlig å si at jeg ikke helt skjønner spørsmålet ditt, men skal prøve å svare så godt jeg kan.
Jeg oppfatter det slik at du har brukt dette franske naturmiddelet fordi du har hatt sterke blødninger og mye PMS og at du er i en alder hvor du nærmer deg overgangsaldern.
Etter at du har begynt med preparatet har du fått smerter når du tisser eller har avføring - dette kom allerede etter 2 dagers bruk. I en av urtene(Vitex) er det hormon aktive stoffer, men jeg tror ikke innholdstoffene i dette produkte kan ha påvirket deg mye hormonelt og kan ikke svare deg på om det er en sammenheng mellom preparatet og de "bivirkningene" du føler du har fått.
En god regel er imidlertid alltid å slutte med produktet når man mistenker at det gir bivirkninger for å se om disse da forsvinner.
Hvis bivirkningene blir borte når du slutter, skal du ikke bruke det mer. Tror altså de plagene du kjenner ikke er en "opprenskningsprosess" i livmoren din som vil gå over. Uansett bør du ta med en urinprøve å gå til legen din så han/hun kan undersøke deg nærmere å ta prøver.