Ekspertsvar

Laura: Hei.jeg lurer på om jeg kan bruke kinesisk balansete når jeg går på sotalol,zestril,plavix,zoloft?har hatt hjerteinfarkt og tachycardi og har fått icd.lurer om medisinene ikke virker slik di skal.Laura
Lege Bernt svarer: Den kinesiske balanseteen som selges mest på det norske makredet innholder 20 ulike urter. Med så mange urter er det mange muligheter for interaksjoner med flere ulike legemidler, men på den annen side vil innholdet av enkelt urter i en slik blanding bli så lavt at det kanskje sjelden vil bli et alvorlig problem.
Når du har hatt et hjerteinfarkt og har en ischemisk cardiac disease(ICD)og ikke føler deg komfortabel på de medisinene du står på og lurer på om medisinene ikke virker slik de skal, er det første du bør gjøre å gå tilbake til legen din og hjertespesialisten å si det og be om å få hjelp til å endre medisineringen så du føler deg komfortabel og trygg.
.
Når du har gjort det og er stabil på medisiner kan du spørre de om det er greit at du bruker kinesisk balansete i tillegg. Jeg tror altså at innholdet av enkelt uretene i denne teen er så lavt at det går greit, hvis du imidlerti føler at effekten av medisinene endrer seg og blir dårligere når du begynner på teen bør du ikke bruke den.
Men det du ikke skal gjøre er å bruke balanse teen nå før du har fått endret medisinene dine og føler deg komfortabel. Den Kinesiske balansete skal ikke brukes for å forsøke og redusere bivirknigner av de medisinene du går på og du bør vente med å oppstarte den til du er godt regulert på medisiner.