Ekspertsvar

saraa: Hei! Er 39 år. For 7 år siden etter fødsel oppdaget jeg en kule i bryt, men undersøkelser sa at det var ufarlig. I fjor fikk jeg sterke smerter i selve kulen som strekte seg hel bak i ribbeina. ultralyd viste ingenting. Ble det verre og væsket også. Kom til Drammen sykehus for 6 måneder siden og kulen var synlig både på mammografi og ultralyd. Legen mente det var noe rart som hun ikke skjønte noe av. Biopsi viste at det var blod.. i den . men ingen kreft.
Jeg har store smerter knyttet til kulen, den stråler til bryst og bak ribbeina. Hva er dette? Er det noe normalt? Kan plutselig bli farlig? Er det lurt å fjerne den?
Takk for svar
Brystkreftekspert Ellen svarer: Ellen: Kjære saraa!
Det er dessverre umulig for meg å svare på hva dette er utifra din beskrivelse. Utredning på Drammen sykehus har helt sikkert konkludert med en helt godartet forandring. Hvis ikke, ville det vært anbefalt at kulen ble fjernet. Hadde de ment at dette var noe som kunne utvikle seg til kreft, så ville du blitt tilbudt videre kontroller. Jeg kan på denne spinkle bakgrunn ikke gi deg noe bedre svar. Kontakt gjerne fastlegen din, så får du bedre svar av en som sikkert har eksakte informasjon om hva som ble funnet.

Hilsen Ellen