Ekspertsvar

Heibra: Hei jeg er en dame på 53..har hatt plager i kroppen som begynte i nov vondt i ledd vondt i hode prikking i kinnene..Dette kommer og går holder på å gå på veggen våkner kl 4 hver morgen og får ikke sove fikk urinveisinfeksjon og svie i urinrør noe som jeg ikke har hatt før. Har fjernet livmor og den ene eggstokk den andre eggstokk tok de ikke alt da den satt fast inntil vegg. Dette er 5år siden.Har hatt grundig undersøkelse hos legen og fant ingenting men mente tilslutt at jeg var i overgangsalder. Nå spør jeg er det noe du kan anbefale jeg kan ta for å hjelpe meg...har prøvd super soya ekstra men ikke så mye hjelp. Er det noe jeg kan prøve som kanskje hjelper?
Gynekolog Åsle-Marit svarer: Hei!
Hvis du tror at plagene dine skyldes overgangsalderen- og det kan det være, så kan du prøve østrogen. Du har fjernet livmoren din og da kan du ta rent østrogen, enten i tablett eller plasterform.
Det vil hjelpe på tendensen til urinveisinfeksjoner, du vil sove bedre , få mindre smerter i leddene, og forhåentligvis også mindre vondt i hodet og mindre prikking i kinnene. Effekten vil vanligvis kjennes etter 2-3 ukers bruk.
Østrogen vil være sterkere enn soya som du hittil har prøvd.