Ekspertsvar

nine49: jeg har nylig tatt ut min kobberspiral, var hos gynekolog og tok den ut for et par dager siden (hatt den i 8 år) hun mente det ikke var nødvendig å sette inn ny eller å bruke annen prevensjon da det nå var veldig liten sannsynlighet for graviditet, men jeg er litt engstelig for dette da jeg fortsatt har stabil mens syklus på ca. 28 dager, hun mente at kobberspiralen har gjort at jeg har hatt sterkere blødninger og at jeg nå vil merke at mens blødningene nå blir mindre, er det trygt i min alder å kutte ut prevensjonen, er 50 til høsten så ønsker ikke å bli gravid nå, taknemlig for svar
Gynekolog Åsle-Marit svarer: hei-
Har du regelmessig mens, så har du sannsynligvis eggløsninger og kan teoretisk sett bli gravid. Eggene er imidlertid såpass gamle, at det som oftest ender i en spontanabort.
jeg lar oftest spiralene sitte til menstruasjonen er helt borte, fordi de fleste synes det ville være fryktelig å bli uønsket gravide, selv om sannsynligheten er liten. Hvis du har svært kraftige blødninger med kobberspiral, ville jeg valgt en hormonspiral.