Spør om overgangsalder og alternativ medisin

Unknown
Dato
Tirsdag 24. september
Tid
21:00 - 22:00

Innsendte spørsmål

ojfardal@hotmail.com: har en manni thailand der det ikke er så mye medesin. Han har fått
hjerneslag. Hvilken medesin kan de bruke. han snakker ikke og har nedsatt følse på HS.
ER PÅ SYKEHUS NÅ.
Bernt svarer: Hei!
Dette er en så alvorlig situasjon at du må bare stole på legene i Thailand. Jeg kan ikke svare deg på dette på nettet.
Vennlig hilsen Bernt
Svaret er sponset av Balderklnikken
50 åring: Hei. Jeg har hatt brystkreft og bruker Nolvadex, hetetoktene gjør hverdagen min slitsom. Har ikke lyst til å starte med Catapressan..som visstnok skal hjelpe. Har du noe alternativt forslag?
54 år: Hei! Det er så mye fokusert på nedsatt sexlyst, men noen av oss får faktisk økt sexlyst etter overgangsalderen. Noen mener vi slapper mere av fordi vi ikke trenger tenkte på graviditet, men jeg har vært singel både før og etter overgangsalder så noe har skjedd fysisk. Er det pga hormonendring, eller hva skjer egentlig?
Marit: Plages med kramper i tærne. Kan dette være mangel på magnesium? Har hørt det.
Bernt svarer: Hei!
Tilskudd av magnesium kan definitivt være noe å prøve, men vær obs på at det kan ta 2-3 uker før du kjenner effekt. Det kan være kjekt å ta magnesium med D-vitaminer for å øke opptaket av både magnesium og kalsium i kroppen din.

Vennlig hilsen Bernt
Svaret er sponset av Balderklnikken
linda: Hei Bernt! Jeg er 49 år og i overgangsalder. Er plaget med tørre slimhinner, men ønsker ikke å bruke systemisk hormonbehandling. Finnes det god alternativer - for glede og lyst. Takknemlig for svar!
Siss: Hei,er 56 år,og fikk fjernet livmor og en eggstokk for 16 år siden, har bare en liten bit av den andre eggsokken igjen. Sliter forsatt med hetetokter, håret blir tynnere, vanskelig å holde vekten nede. Sliter utenom med slitasje/artrose. Hvordan er det med forholdet østrogen/testosteron? Er dette noe man bør sjekke ut?
tutta: Hei er ei dame på 53 som er i overgangsalderen og migrenen min er mykje verre . Har hormonell migrene og har hatt da siden eg var 14 år, Har alltid vore vanskelig å regulere men har i dei seinere år hatt god hjelp av triptaner. Men no har eg mykje oftere anfall og lurer på om dette er noe jeg må leve med i overgangsalderen? Og eventuelle tips kva ein kan gjere for å ungå da. Har ingen matvarer som trigge migrene utenom rødvin. Men min migrene følger mens og eggløsning. Takknemlig hvis du har noen gode råd.
Liv: Hallo Bernt! Fjernet livmor for 1,5 år siden,beholdt eggstokker og livmorhals.kom rett i overgangsalder,brukte Femarelle i ca 10 mnd med hell men så kom hetetoktene tilbake, prøvde plaster -virket ikke,fikk activelle- hjalp mot hetetokter men fikk småblødninger og intens kløe på overkroppen. Blødningene stoppet da jeg i tillegg tok en Femarelle i tillegg daglig,men ikke kløen vedvarte.Har nå fått Livial men leste en plass at man ikke skulle bruke dem hvis man har livmorhals intakt ? Stemmer dette? Er litt skremt av alle bivirkningene. Mvh Liv
Anne: Hei, jeg er 66 år og har tatt østrogen i ca 12 år. Har sluttet innimellom for å se om jeg greier meg uten, men det går ikke. Det siste året har jeg trent mye og tatt av 12 kilo. Trodde det skulle hjelpe meg med overgangsplagene. Jeg er redd for å fortsette med østrogen på grunn av skremmende bivirkninger. Har nettopp fått Catapresan av legen min. Denne hjelper ingenting og jeg er ikke glad i bivirkningene på de heller. Kjenner noen til denne medisinen? Tilværelsen er ikke god og nettene er veldig våt og oppstykket! Takknemlig for hjelp!