Spør om brystkreft, hormoner og overgangsalder

Unknown-1
Dato
Tirsdag 17. mars
Tid
20:00 - 21:00

Innsendte spørsmål

Eva: Kan man bruke Femarelle når man har startet cellegift-behandlingen. Har så mange plager av kuren slik at svettetoktene hadde vært fint å slippe nå..!?
Ellen svarer: Femarelle er et kosttilskudd som inneholder soyaekstrakt som er fremstilt av soyabønner. Det er helt greit å bruke for kvinner som ikke har eller har hatt brystkreft, men vi fraråder kvinner med brystkreft å bruke produkter som inneholder mye soya. En grunn til at preparatet har effekt, er trolig at soya har en østrogenlignende effekt og vi er usikre på om dette kan være uheldig for brystkreftpasienter. Soya i matlaging er helt greit, men høykonsentrerte soyaprodukter som Femarelle, bør unngås.
Hetetokter er et problem som oppstår hos mange kvinner som behandles for brystkreft. Det finnes dessverre ingen veldig god behandling for dette. Noen har effekt av akupunktur. Hør om det finnes noen som har erfaring med denne behandlingsformen nær der du bor. Det finnes også enkelte andre medikament som kan prøves. Snakk med en lege på sykehuset om dine plager, så får du hjelp til å finne noe som kan lindre plagene dine litt. En liten trøst kan det være at plagene gjerne avtar litt over tid. Ønsker deg en fortsatt god behandlingstid og håper plagene blir mindre plagsomme for deg!