Spør om overgangsalder, alternativer og bioidentiske hormoner

Unknown
Dato
Tirsdag 28. februar
Tid
21:00 - 22:00

Innsendte spørsmål

Grete: Er det noen "vits" i å prøve progesteron ala womens care uten å konferere lege/få foreskrevet av lege? Har startet på dette pga blødninger i hytt og pine, og til dels langvarige (blør egentlig lite, ingen pms).. har nå brukt det i 3 uker og kjenner "endelig" antydning til ømme pupper og murringer..
Langvarig p-pillebruk tidligere.
Endel stress.. :-)
Har lest at dette bl.a kan føre til østrogendominans.
Alder 45 :-)
Iselin 46.: Jeg har ikke hatt menstruasjon på 3 år og er ferdig med overgangsalderen. Jeg har hatt veldig ømme bryster i 5 uker ca og hatt blank, seig, luktfri utflod i ca 4 uker, lik den jeg hadde ved eggløsning når jeg menstruerte. I forrige uke fikk jeg en blødning som varte i 5 dager og jeg hadde mens smerter. Jeg var hos legen min i dag som sendte en henvisning til gynekolog. Legen trodde at det var hormonelt. Da de ømme brystene og utfloden nå er borte. Jeg hadde også med en urinprøve som de sa at det ikke var noe galt med. Jeg har nå lett "svie/irritasjon" etter at jeg har latet vannet og litt murringer nederst i magen. Hva kan dette og blødningen komme av?
(Jeg er litt overvektig, om det kan ha noe betydning? )
Kvinne 48 år: Mitt spørsmål er hvor lenge man kan bruke Remifemin? På pakningsvedlegget står det at du skal konferere lege etter 6 måneder. Her jeg bor nå er det ingen leger som kjenner produktet og kan svare. Jeg bruker Remifemin Plus (med Johannesurt, kjøper i Tyskland) mot hetetokter. Var mest plaget natterstid, med brennende varme føtter. Dette er godt redusert og kan fint leve med plagene slik de er nå. Forsøkte først Femarelle, uten stor effekt, selv med 3 pr dag. Humørendringer, hetetokter og mangelfull sexlyst har vært mine erfaringer så langt med overgangsplager. Sexlysten forsvant helt fullstendig og hverken Remifemin eller Femarelle har hatt effekt der. Det er trist å slippe den delen av livet før man er 50 år, men pga arvelig belastning vedrørende hjerte-kar, ønsker jeg ikke å bruke Østrogen. Er noe ny kunnskap her, eller noe å anbefale?
I høst fikk jeg akutte smerter i munn - ukjent årsak- som vedvarte i 2 måneder. I perioder levde jeg kun på melk og vann- Tannlegen fant ingen forklaring og ba meg slutte med Remifemin for å se. Smertene forsvant nærmest spontant etter tannlegebesøket, og siden hetetokter kom raskt tilbake startet jeg opp igjen etter ca 1 måned. Bruker kun Remifemin, Depo-Provera og allergimedisin. Når og hvordan vet man når man kan slutte med Depo-Provera? Jeg har ikke blødninger. Ingen historikk på brystkreft i familien.
Kajsa: Hei,
jeg er 38 år, og opererte bort begge eggstokkene for tre år siden pga av et kreftgen (som min mor døde av, 50 år gammel). I tre år har jeg derfor tatt Activelle og det har fungert bra. I forbindelse med dette genet, så har jeg også operert brystene, og det er fire uker siden jeg hadde den første operasjonen i den forbindelse. Etter den glemte jeg utrolig nok å ta Activelle-pillene i over to uker. Uten at jeg har merket noe som helst forskjell (men da begynte jeg å ta dem igjen). Så spørsmålet er nå om jeg egentlig bare kan slutte helt med Activelle, eller om jeg bør fortsette? I så fall, hvor lenge?