Ekspertsvar

Gro: Hva mener du om rensekurer Christine? Man snakker jo så mye om avfallsstoffer i kroppen, og at kroppen trenger rensekurer med jevne mellomrom, for å få mer energi. Takknemlig for svar.
Treningsekspert Christine svarer: Hei Gro -
Jeg er dessverre ikke så godt informert om akkurat dette, og kan verken svare overbevisende ja eller nei - for eller mot. Jeg tipper at du gjerne kan gjenta spørsmålet til lege Bernt Rognlien her i panelet, for han er ekspert på dette områder. Men så lenge ikke helsemyndigheter eller andre sterke helsmiljøer tilrår dette på generell basis, tror jeg ikke det er noe vi trenger å bruke mye tid og krefter på.

Selv sverger jeg nok til enkle, tradisjonelle kostvaner: Et variert kosthold med mye frukt og grønt, samt mye grove korprodukter som også gir fiber. Mye fiber er bra for fordøyelsen, forebygger mage-tarmkreft og holder deg lenger mett - gir jevnere blodsukker, slik at det blir enklere å holde vekten eller unngå overvekt. Unngå mye fet mat og for mye sukker. Dessuten forsøker jeg (her er jeg ikke flink nok, men jeg jobber med saken) å drikke mye vann som også er godt for det aller meste, og som er med på å "rense kroppen" gjennom nyrene. Vinterstid drikker jeg often en kopp eller to med grønn te til kvleden. Det er jo en "runner up" for helsa og inneholder bla masse antioksydanter.

Den viktigste Oppskriften for helse, overskudd og ENERGI som du spør om er nok å balansere en del viktige basisfaktorer i livet:
Nok søvn og hvile, fysisk aktivitet - mint 30-60 min per dag, et godt kosthold (som beskrevet over) med minst tre hovedmåltider og et par mellommåltider per dag, samt dagslys og frisk luft. I tillegg betyr det selvsagt noe hvordan man har det på jobben og hjemme, og at man får positivt påfyll nettopp på jobben, hjemme og i fritiden.

Det største energikicket får jeg oftest via trening, som kan gi en sterk følelse av KRAFT OG LIVSGLEDE. Og det gode med det, er at det er noe jeg selv kan skaffe meg og styre, som er mitt ansvar, frihet og energiske mulighet.

Godt overskudd ønskes deg:-)